Премиера на "Очила" и "Българско криминале" на Иво Сиромахов

Издателство "Сиела" и Иво Сиромахов ви канят най-официално на премиера на сборника с разкази "Очила" и сборника с пиеси "Българско криминале". 

Събитието ще се проведе на 03 април (вторник) от 19:00 часа в клуб „Куфаръ” на ул. "20 април" №20.

Вход само с очила!

Сборникът "Очила" съдържа 20 разказа за любовта, сънищата, несбъднатите мечти и прекършените илюзии.

В тези разкази Иво Сиромахов изненадва с необичаен за него романтичен стил, а рисунките на Ива Сашева ни отвеждат в един вълшебен свят. Това е една книга, която ще ви докосне.

Втората премиера е на сборника с пиеси "Българско криминале". Пет пиеси на Иво Сиромахов в един сборник. Комедиите на Сиромахов вече се играят по театрите и разказват с ирония и сарказъм реалността, в която живеем.

В тези пиеси живее абсурдното ни съвремие – невъзможността ни да бъдем други, желанието ни да станем „известни” на всяка цена, безизходицата, от която можем да излезем само чрез смеха. На сцената излизат неуспели детективи, провалени журналисти, лекари-мизантропи, предприемчиви сводници.

 

Всички те търсят приключението, което ще ги извади от баналността на ежедневието и ще ги накара да се почувстват значими. Смехът е последното им оръжие. Иронията е единственото им спасение.

Сподели в: