Премиера на "Отвътре" – новият роман на Радослав Парушев

На 4 юни от 19.00 до 20.30 ч. в Opera Cafe ще се състои премиерата на седмата книга на Радослав Парушев – романа "Отвътре" (Издатлество "Сиела", стр. 200, цена: 12 лв.). Ще има изненади, посветени на десетия юбилей на "Бързалитература". Под музикалния съпровод на Koka Mass Jazz. С резервации:  0886 272 272.

Повече за романа "Отвътре"
 
Какво е общото между Осама бин Ладен, Васил Левски и Радослав Парушев? Това, че и тримата са герои в романа, който държите в ръцете си.

София, пролетта на 2014 г., първите дни на Третата световна война.  Наближават извънредни парламентарни избори, в които най-големи шансове има „Спортният блок“. На фона на драматични исторически събития населението на най-бедната и корумпирана страна в Европа е впрегнало енергията си предимно в неистово снимане и гледане на сериали и „изключително уникални риалити формати“. Жертва на скалъпено обвинение, нашият човек попада от прогнилия и фалшив свят на българския телевизионен бизнес директно в затвора, където бруталната реалност няма алтернатива. Има само един начин да оцелее – изобщо да не му пука.

С хиперактуалните си теми, с характерния си висок литературен стил и безкомпромисен, агресивен език Парушев, известен както с предишните си шест книги (сред тях Никоганебъдинещастен и Животът не е за всеки), така и с откровените си пристрастия към Достоевски, Еко и Борхес, този път прави и сериозна заявка за бестселър.
 
„Левски, Осама бин Ладен, български телевизионни сериали, любовна история, Трета световна война и затворническо порно – миксирани арогантно, забавно и майсторски в един квазиутопичен коктейл, какъвто само Радослав Парушев би могъл да създаде.
Този роман е както безкомпромисен разрез на обществото ни отвътре, така и тежко паве в развалените зъби на българския шоубизнес.“
Захари Карабашлиев

Прочетете още:
Радослав Парушев: 33 години ми отне да напиша "Project DOSTOEVSKI"

Видео с Радослав Парушев – Чарли за четенето и съвременните български автори 

Радослав Парушев Чарли: Смъртта не е за всеки
 
 

Сподели в: