Премиера на операта „Графиня Марица” закрива Бургарските музикални празници

С премиера на оперетния шедьовър „Графиня Марица” закриват Бургаските музикални празници 2013  на 5 септември от 21 ч. в Летния театър.

В главните роли ще видим звездите на Националния музикален театър Валентина Корчакова и Марио Николов.

След огромния успех на премиерата „Царицата на чардаша” миналата година, която изпълни до краен предел Летния театър на Бургас, ръководството на Операта тази година избра „Графиня Марица” обичана от публиката в цял свят.

Ден преди премиерата, която ще закрие тържествено Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2013, билетите вече сe разграбват. Запалените почитатели на спектаклите на открито ще имат възможност да се насладят на прекрасната калманова творба под диригентската палка на маестро Иван Кожухаров, режисурата на Марио Николов, сценография – Иван Токаджиев, костюми – Чавдар Чомаков и хореография – Галина Калчева.

Премиерата на „Графиня Марица” събира за първи път двама изявени в своята област творци – оперетният ас Марио Николов и майсторът на палката – Иван Кожухаров. Двамата постановчици постигат пълно единомислие по отношение на музикалната интерпретация и сценичната реализация на прочутата калманова творба.

Режисъорът Марио Николов е добре познат на бургаската публика с успешните си спектакли „Българи от старо време”, „Прилепът”, „Царицатата на чардаша” и други. Определян за един от най-добрите специалисти в жанра, той е желан гост във всички оперни и музикални театри.

Иван Кожухаров е дългогодишен диригент на Бургаска опера със завидна кариера. Гостувал е почти в цяла Европа, Куба, Египет и др. Носител е на Голямата награда на името на Бела Барток от III-тия Международен конкурс за диригенти на Унгарската телевизия.

В новата „Графиня Марица” участват солистите на Държавна опера Бургас:  Мария Цветкова, Шмилена Султанова, Биляна Данаилова, Людмила Михайлова, Сребрина Славова, Йордан Христозов, Петър Тихолов, Николай Георгиев, Вълю Тотев, Оркестър, Хор и Балет.

В главните роли на Графиня Марица и Граф Тасило ще имаме възможност да се насладим на водещите им изпълнители у нас – звездите на Националния музикален театър – Валентина Корчакова и Марио Николов.

Сподели в: