Премиера на "Облак Рай" в НАТФИЗ

Студенти от класа на доц. Невяна Кавалджиева ще представят премиерната постановка в НАТФИЗ – "Облак рай". Текстовете са на Георгий Николай и Николай Дoстал, а сценичната адаптация е дело на Богдан Петканин.

Постановката е с фокус върху промяната на човека. Главният герой е Коля, който преминава пътя на собствената си промяна – като стремеж за развитие, но без да е стремеж към съвършенство. Просто промяна, като тази, с която всеки ден дишаме по нов начин.

“Облак Рай” е история за обитателите на жилищен блок в малък град, изключително малък град. В първа част, действието се развива за 7 часа, в една неделна сибирска сутрин. Втора част се развива 8 години по-късно, в същият град, в същият блок, отново в неделя. Това може да бъде всеки малък провинциален град. Според режсьора Богдан Петканин, пиесата е за “социалната миграция от малкия към големия град, породена от невъзможността за реализация и брак, прави тези градчета уникално мъртви точки, зони.”

Младите актьори в постановката са Димитър Енчев, Фахрадин Фахрадинов, Христина Ангелова, Анелия Луцинова, Елена Бърдарска, Алфидин Ахмедов, Иваил Симеонов, Любен Кънев, Георги Асенов, Велизар Величков, Йоана Върбичкова. Един от артистите – Фахрадин Фахрадинов е по-популярен от сериала "Забранена любов", където влиза в ролята на Явор.

Премиерата може да гледате на 3 април (петък) 2009г. от 19.30 часа на сцена 47. Билети може да купите на касата на Учебен драматичен театър.

Сподели в: