Премиера на новия мултимедиен спектакъл на Симо Лазаров

Компютърни човечета "оживяват" в новия мултимедиен спектакъл на Симо Лазаров "Балетна музика за синт-пиано и двама влюбени", създаден в партньорство с Театъра на голия охлюв към Нов български университет. Премиерните представления са днес и утре – 25 и 26 октомври в Театрална работилница "Сфумато".

Участват Александър Георгиев, Борислава Христова, Даниела Тороманска, Деница Георгиева, Деница Докова, Десислава Христова, Десислава Кръстева, Зорница Цветанова, Жана Пенчева, Костадин Василев, Красимира Бакърджиева, Надя Велинова, Невена Иванова и Юлиана Миланова. Музиката и либретото са на Симо Лазаров, хореографията – на Мила Искренова, визията – на Десислава Стайкова. Художник на костюмите е Елена Иванова. Синтезатори – Симо Лазаров и Росица Бечева.

В представлението Тя и Той – млади балетисти, всеки ден репетират. Те са отчуждени от себе си и от заобикалящата ги действителност. Животът им носи белезите на забързаното ни всекидневие, лишен е от контакти и емоции. Всеки ден Тя и Той с нетърпение чакат да дойде тяхното време – времето, когато ще застанат, всеки в своя дом, пред компютъра. В мрежата, във виртуалното пространство, те се чувстват освободени и анонимни, изпитват неповторими емоции. И се влюбват един в друг – без да предполагат, че са самите те. Виртуалният свят на любовта е изпълнен с бурни и драматични настроения. Изведнъж компютърните символи "оживяват", превръщат се в компютърни човечета – усмихнати, намръщени, весели и тъжни. Намигащи, гледащи ни с насмешка, те излизат от компютрите и тръгват по улиците. Те са сред нас. Рожба на компютъра, те съществуват в друго времево измерение. За тях времето тече бавно и затова реалният живот е застинал.

Сподели в: