Премиера на новия български филм "Прогноза"

Режисьорката Зорница София, станала популярна с дебютната си нискобюджетна продукция "Мила от Марс" представя новия си филм "Прогноза". В звездния каст на актьорите са имената Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Юлиан Вергов, Деян Славчев-Део, Крешимир Микич – млада звезда на хърватското кино, Стефан А. Щерев и други.

"Идеята за филма беше за съвременна любовна история със и за съвременни млади хора. Прибавиха се и лични преживявания и случки по време на сърфинг на един остров – и мен ме забравиха на един мост като Маргарита от филма," разказва режисьорката Зорница София. На фокус във филма са трудното общуване между хората, невъзможността да се разбираме и проблемът на идентичностите, който не е национален или регионален – за Балканите, а общочовешки.

Премиерата на филма ще е на 14 април 2009г. в столичното кино "Арена Запад". Продукцията излиза по екраните на 17 април. Актьорите ще се срещнат със зрителите на първите прожекции в София и страната на 18 и 19 април. На 20 април са предвидени две прожекции – в "Арена Младост" и "Арена Запад", с по-евтини билети и също с участието на артистите.

Следващият месец "Прогноза" ще участва в кинофестивал в САЩ – Ню Порт бийч фестивал, на Западното крайбрежие.

Сподели в: