Премиера на новата книга на Мартин Карбовски „Нещата на Карбовски”

„ От опит знам, че човек не вижда нещата. Те го виждат и го викат да отиде при тях.”

Мартин Карбовски

Така започва книгата Нещата и със сигурност трябва да се оставите на този повик.

Новата книга на Мартин Карбовски е дълго събирана и чакана. Включва неиздавани неща, както и стари, добре познати и любими текстове, появявали се в годините на страниците на култовия „Егоист”.
Карбовски оставя литературата да се роди, да си поеме дъх и да заживее сама около нас, около всички неща. Това е литература на ситуацията. Тя не е онази егоистична словесност, гледаща вътре в себе си, загърбваща случващото се.
На страниците на книгата се събира амбалаж, горят се мостове към омразни любими, правят се заклинания за завръщане на далечни места. „От опит знам, че човек не вижда нещата. Те го виждат и го викат да отиде при тях.” – така започва тази книга и със сигурност трябва да се оставите на този повик. „Нещата” са навсякъде.

"Нещата на Карбовски" са навсякъде, особено в новооткрития клуб "Петното на Роршах" в София. Заповядайте на 09 март / сряда/ от 19.30 часа на адрес ул. Христо Белчев 8, където Мартин Карбовски ще представи своите любими неща, неиздавани както и стари появявали се в годините в култовия Егоист.

ИК "Сиела"

Още от този автор на Kafene.bg:

Мартин Карбовски съблече българската литература

Подмладяването на българската литература започва с "Технология на екстаза"

Сподели в: