Премиера на мюзикъла "Девет"

Новият мюзикъл на Роб Маршъл ("Чикаго", "Мемоарите на една гейша") се казва "Девет" и е вдъхновен от филмовия шедьовър на Федерико Фелини "8 и половина".

Режисьорът Маршал е в свои води с новата адаптация на този колоритен и провокативен мюзикъл. Използващ като рамка мотиви от "8 и половина", филмът проследява живота на световноизвестния режисьор Гуидо Контини (Даниъл Дей-Луис), който е изпаднал в творческа и лична криза от епичен мащаб, докато се опитва да балансира между многото жени в живота си, включително своята съпруга (Марион Котиар), своята любовница (Пенелъпи Круз), своята екранна муза (Никол Кидман), своята изповедница и гардеробиерка (Джуди Денч), млада американска модна журналистка (Кейт Хъдсън), проститутка от детството му (Стейси "Фърги" Фъргюсън от Black Eyed Peas) и своята майка (София Лорен).

Изключително забавен и интересен, мюзикълът "Девет" отвежда зрителите в не толкова далечната Италия, любима на всички ни с музиката и красивите жени. За последното се грижи цял отряд прелестни актриси, начело с вечната София Лорен, Джуди Денч, Никол Кидман и Пенелопе Крус.

Режисьор: Роб Маршал
Сценарий: Антъни Мингела, Майкъл Толкин

Участват:
Даниел Дей-Луис
Никол Кидман
Пенелъпи Круз
Марион Котиар
Кейт Хъдзън
Джуди Денч
Стейси "Фърги" Фъргюсън
и София Лорен

Премиера: 29 януари (петък) 2010г.

Кадър от мюзикъла с Пенелопе Крус.

Сподели в: