Премиера на "Момичешка стая" от Диана Маркова

На 20 март от 19:00 до 20:30 ч. в Клуб алкохол, Столична библиотека, пл. "Славейков" 4, ще се състои премиера на "Момичешка стая" – сборник с разкази от Диана Маркова (Издателство Жанет 45). Книгата ще представи Калин Терзийски, със спцеиалното аудио-визуално участие на Росен Марковски.
Вход свободен.

"По пътеките на майсторството се върви с бавни и в началото – неуверени крачки. Най-важни са първите. Те са и най-трудни.

Литературното творчество има много основи. Една от тези основи е описания от древните гърци „мимезис“. Подражанието. Младият писател чете големите стари автори, възхищава се от тях и прави всичко по силите си, за да пише като тях.

Диана Маркова е чела големите майстори с внимание и вдъхновение. В тази първа своя книга тя се опитва да достигне техните висоти. Наслаждава се на думите подобно на тях. Но тя прави и нещо друго. Опитва се да направи и стъпка отвъд, или встрани – от това, което е прочела. Стъпка в посока към дебрите на загадъчната женствена мекота. Детска и също така – мъдра. Мисля, че и се получава." Емил Андреев

Сподели в: