Премиера на "Машина от думи" – поетична книга от Манол Глишев

На 9 април, от 18.30 ч., в книжарница "Хеликон – България", бул. "Цар Освободител" 4 ще се състои премиера на поетичната книга на Манол Глишев "Машина от думи". ("Жанет 45"). Книгата ще представи Кристин Димитрова.

По-лесно е да напишеш стихотворение, отколкото разказ, а да не говорим за роман. И това е така заради чисто техническия детайл със свободното време, търпението и волята за работа часове наред. Същевременно стихотворението е по-въздействащо, да кажем, от есе (или поне така смята авторът). Стихотворението може да застане почти както си иска, може да бъде свободно, сковано или бледозелено. Ето защо тази книга е пълна със стихотворения, които можеха да бъдат разкази, лекции, речи и статии. Много от тях всъщност са упражнения на мисълта, възникнали от случайни реплики в приятелски разговори.

Владислав Христов

Още за Манол Глишев:

Манол Глишев е роден на 12.06.1983 г. в София. Негови текстове и преводи са публикувани в сборника "Omnia vincit amor" на СУ "Св. Климент Охридски", "Капитал Light", портала "Православие", "Литературен вестник", хартиения блог "Ариергард", електронните списания "Кръстопът", "Mediaevalia" и "Public Republic". През 2009 г. е застъпник на романа "Властелинът на пръстените" в кампанията "Голямото четене" и печели първа награда за есе на конкурса "СтоЛица" (2009). Пише, превежда и поддържа блога "Луд на шарено се радва". Манол стана известен на широката публика с активното си участие в антиправителствените протести от лятото на 2013. "Машина от думи" е първата му стихосбирка.

Сподели в: