Премиера на "Любовта на 45-годишния мъж" от Калин Терзийски

Двамата актьори влизат в страницитие на "Любовта на 45-годишния мъж", за да представят новия роман на Калин Терзийски. Премиерата на книгата е на 8 ноември, от 19 до 22 часа в клуб MAZE ул. Христо Белчев №1.

Със специалното участие на актьорите: Рая Пеева и Ангел Генов.

Любовта на 45-годишния мъж е роман за личната революция на един мъж на средна възраст. Той се опълчва срещу съществуващите норми на обществото и побеждава. Но не чрез насилие и омраза, а чрез смирение. В този смисъл романът е история за смирението пред собствените чувства.

Революцията на Антон К. е най-вече срещу превърналия се в норма предразсъдък, че щастието на едни носи нещастие на други. Както и този, че удоволствията са грях. Грях дори и в най-съвременния, консуматорски смисъл. Революция също и срещу предразсъдъка, че мъжът не трябва да се оплаква. И срещу доста други.

Героят на този роман, Антон К. се влюбва въпреки господстващата представа, че след една определена възраст това е неприлично и некрасиво. А се влюбва в красиво момиче, просто защото именно това е част от бунта му – срещу лицемерното изискване – интелектуално и морално – че не телесно красивото е красиво, а че красиво е нещо друго…Антон К. иска да върне нещата към първичната им, ясна и категорична същност. Към това, което той чувства като своя изконна истина. Която е истина както на душата, така и на тялото.

Той е живял като повечето мъже на своята възраст – търсейки удобна философия, която да обясни и оправдае изсъхващото му, лишено от страст сърце. Но когато се влюбва, той става жив и страстен борец за правото на всеки човек да чувства така, както той самият иска. А не както се очаква от него. Той става неуморен адвокат на любовта, която според него е винаги и във всеки случай невинна. И с тази своя борба рискува да стане антипатичен.

Но коя истина не рискува това?

Повече прочетете тук – за книгата и интервю с Калин Терзийски:
Калин Терзийски: Надявам се „Любовта на 45-годишния мъж” да накара хората да изследват собствените си истини
Калин Терзийски разказа за "Любовта на 45-годишния мъж"

Сподели в: