Премиера на "Къщата с петуниите" от Илиана Каракочева – Ина Крейн

На 25 ноември, от 18.30 ч. в читалище "Николай Хайтов" ще се състои премиера на "Къщата с петуниите" – сборник разкази от Илиана Каракочева с артистичен псевдоним Ина Крейн.

"Къщата с петуниите“ е издание на Творческия фонд към Фондация „Буквите“. Едноименият разказ тази година спечели първа награда в Четвъртия международен летен конкурс „По стъпките на лятото“ в категория Проза.

"Между потока и алеята с диви сливи в горещия летен следобед спеше къщата с петуниите. Или може би само припичаше старите спомени в прегръдката на лятното слънце. Сънят бягаше от уморените мисли на старицата и се протягаше като дворна котка в аромата на цветята.

Така минаваха летата на старата къща, тя се прегърбваше все повече, приближаваше се към земята, за да се слее с нея и най-после да намери покой, а петуниите цъфтяха безмилостно в своята дива красота, между къпините, тръните и самотата, между тишината и забравата."

В същия час и на същото място, заедно с книгата ще бъде представен и "Алманах Проза" на Фондация "Буквите". Той се издава за шести пореден път, като тази година в него има включени произведения на 30 автори на 448 страници. В него можете да прочетете произведенията на следните автори: Анна Гюрова, Благой Ранов, Боян Ангелов, Васил Венински, Георги Връбчев, Гергана Апостолова, Елена Николова, Иван Д. Христов, Илияна Гатева, Илияна Каракочева (Ина Крейн), Камелия Виденова, Катина Георгиева, Катя Вангелова, Катя Ташева, Лили Чолакова, Любен Димитров, Мари-Мари Мàрина, Марияна Дамянова, Мирослав Маринов, Николина Серафимова, Павлин Пушкаров, Пенка Станчева (Касиана Йоани), Радослав Филипов, Радостин Недялков, Рая Видьова (Рая Вид), Светослав Минчев (Слав Чомин), Христо Запрянов, Цветана Качерилска, Цветко Маринов

Адрес: Читалище "Николай Хайтов" се намира в бившето кино "Изток" срещу хотел "Плиска".

Прочетете още:
"Този спомен" – стихотворение от Ина Крейн
"Нестинарка" от Ина Крейн
Ина Крейн с две стихотворения от поетичното "Начало"

Сподели в: