Премиера на "Кръстопът или безпътица" от Димитър Михайлов

На 7 септември, сряда, от 19:00 часа в литературен клуб "Перото" (НДК), ще бъде представена новата книга на Димитър Михайлов, посланик на България в Израел – "Кръстопът или безпътица: сложният избор пред Близкия изток", 2016.

Книгата ще бъде представена от доц. д-р АлбенаТанева и доц. д-р Симеон Евстатиев. Ще чуем откъси, публиката ще може да зададе своите въпроси и да изпие чаша вино с автора.

* * *

Сборникът "Кръстопът или безпътица" съдържа есета и анализи за история, политика, култура и религия. Темата на текстовете е случващото се в Близкия изток, съвременното състояние на исляма и неговото културно многообразие. Книгата съдържа три раздела: исторически, политологически и религия-култура, които водят читателя през разказ за Близкият изток и ислямската културна идентичност са изправени на кръстопът: приобщаване към съвременната цивилизация или безпътица, придружена с хаос и деструктивизъм.

Д.и.н. Димитър Михайлов е дипломат, историк, арабист и хебраист, д-р на историческите науки, автор на монографията "Зараждането на исляма".

Прочетете интервюто:
Димитър Михайлов за процесите в Близкия изток и съвременната ислямска цивилизация

Сподели в: