Премиера на книгите на Михаил Лежепеков

На 4 октомври (четвъртък) 2007г., в зала "МАТИ" (пл. България 1, адм. сгр. НДК) от 19ч. Михаил Лежепеков и издателска къща Сиела ви канят на премиерата на книгите "Как да се освободим от страховете си" и "Здрави в болния свят". Критикът Кольо Георгиев ще представи творчеството на автора пред чуждестранни гости от дипломатическия корпус, политици, учени, интелектуалци, журналисти и приятели. На събитието ще вземат участие университетски театър "АЛМА-АЛТЕР".

"Здрави в болния свят" е книга за природата на емоционалния човек и е написана за тези, които искат да станат господари на своите бурни емоции и да ги подчинят на разума си. Във всеки от нас съществува паметта на стреса и уплахите, или така наречената „Книга на живота”, в която се пази „записът” на причините за нашите несполуки, конфликти, нещастия и болести. Умението да се работи с тази интуитивна информация е ключ към решаването на психологическите и физическите проблеми на човека. Който владее информацията, той е неуязвим! Учените са достигнали до неутешими изводи: към 2020 година най-страшната болест ще бъде депресията. Нито ракът, нито СПИН, а именно депресията. Тя ще порази всеки втори човек. Затова откриването на ефективни методи за борбата с нея е станало за лекарите и психолозите задача номер едно. По мнението на автора на тази книга, депресията (както и всяко друго заболяване) се разпространява стремително поради нарастването на емоциите на страха в съзнанието на съвременния човек и отсъствието на образователна система в областта на психичното здраве. Човекът трябва да бъде НАУЧЕН да отразява напора на болестта. За това ще му помогне знанието за ЕКОЛОГИЯТА НА ЕМОЦИИТЕ.

С течение на времето претоварваме емоционално организма си, държим го в постоянно хормонално напрежение, предизвикано от различни видове страхове. И това е причина за заболяванията. Как да се освободим от страховете и натрупаните обиди и да помогнем на себе си да станем силни и здрави? Това ще разберете от книгата на известния психолог Михаил Лежепеков "Как да се освободим от страховете си". Неговите съвети ще ви помогнат да намерите път към изцелението, както са помогнали на много бизнесмени, известни политици, популярни артисти.

Михаил Лежепеков е известен практикуващ психолог, почетен доктор на психологическите науки, културолог, автор на уникалния метод за извеждане на хората от тежки житейски ситуации. През 1990 година той открива синдрома на хроничната умора. Неговият метод, патентован в Европейския Съюз, позволява ефективно да се отстраняват причините за някои органически заболявания, напълно да се възстанови душевното здраве след психически травми. Този метод се преподава в четири московски университета.
Михаил Лежепеков е автор на 7 книги, издадени в 5 страни, включително и САЩ, с общ тираж над 1 милион. Той е водещ на рубриката „Човекът като институция“ в известния руски седмичник „Аргументи и факти“, действащ академик на Международната
академия на науките за екология и безопасност на човека и природата, потомствен дворянин, граф, приор на ордена „Възраждане“.

Сподели в: