Премиера на книга и среща с френския кардиолог и нутриционист д-р Фредерик Салдман

На 24 март от 19:00 ч. в книжарница „Хеликон България“, бул. „Цар Освободител“ 4, ще се състои премиера на книгата на Д-р Фредерик СалдманНай-доброто лекарство сте вие!“ на Издателство „Колибри“. Известният френски кардиолог и експерт в областта на здравето и нутриционизма пристига у нас, за да представи лично българското издание на книгата си.

„Най-доброто лекарство сте вие!“ е прямо и енергично настолно четиво, което заслужава вниманието на всеки родител, учител и медицински работник, както и на всеки човек със слаба имунна система.

Защо прямо? Защото авторът не толерира удобните самозаблуди в областта на храненето и грижата за физическото и менталното здраве.

Защо енергично? Защото в рамките на 270 страници са разгледани много и разнообразни теми, без да им се придава повече тежест, отколкото е редно.

Тази книга ни съветва как да се избавим от вредните килограми и да преборим навиците, които бавно, но сигурно разяждат комфорта ни. Инструктира ни как да (си) помагаме при спешни случаи, как да заобикаляме инфекциите, алергиите и трайната потиснатост и да минимизираме вероятността от Алцхаймер, рак и инфаркт. Убеждава ни, че „дълбоко в самите нас се намират медикаменти, необходими, за да се излекуваме, но ние не ги използваме”.

Д-р Фредерик Салдман отдавна е в светлините на прожекторите във Франция. Книгите му са абсолютни бестселъри и провокират любопитни медийни дискусии. Заглавия като „Измий ръцете си!“ и „Най-доброто лекарство сте вие!“ са резултат от срещите му с пациенти, разказващи за болестите си като за феномени, които не зависят от тях самите. Това мотивира д-р Салдман да адресира посланието си към по-широка публика. Целта му е да докаже, че здравето ни е в нашите ръце, че „вътрешният учител на всеки един от нас е създателят на идеалната хармония“.

Сподели в: