Премиера на книгата "Forget Your Past" на Никола Михов

Издателство "Жанет 45" ви кани на премиера на книгата "Forget Your Past" – Монументалните паметници от времето на комунизма. Представянето на книгата е на 28 юни (четвъртък), от 19:00 часа, в Плюс това (София, ул. Марин Дринов 30).

Книгата "Forget Your Past", издадена от Жанет 45, проследява съдбата на най-значимите монументални паметници от времето на комунизма в България, от построяването им до наши дни. Тя включва 34 фотографии, както и подробна информация, събирана от автора в продължение на повече от три години.

Представянето ще бъде съпътствано от изложба, която ще продължи до 10 юли 2012 г. Първите 100 копия на книгата включват и оригинална картичка от Дом-паметника на връх Бузлуджа. Книгата ще бъде представена от автора й Никола Михов, историка Михаил Груев и издателя Манол Пейков.

За автора:

Никола Михов е роден в София през 1982 г. Участвал е в редица международни изложби и фестивали. Носител е на награда от фотографско биенале „Фодар“ през 2009 г. Номиниран е за наградата Еssl Art Award на
музея за съвременно изкуство „Есл“ във Виена през 2011 г., както и наградата на Салона на фотографията в Париж през 2012 г.

Сподели в: