Премиера на книгата "Смешна метафизика"

На 5 август 2009 г., сряда, от 18:30 часа, в книжарница “Хеликон” (на “Патриарх Евтимий” ) ще бъде представена новата книга на Иван Владимиров – Нав. Няколко мисли за “Смешна метафизика” ще споделят Весела Люцканова – издател на книгата, и Петър Чухов.  Събитието обещава едно различно слънчево преживяване, в което градусите ще бъдат измервани по скалата на споделените идеи.

 “Смешна метафизика” е възхвала на лекотата и радостта, породени от лъкатушещото пътешествие на автора през недрата на живота. Същевременно тя е многопластов свят на алюзии, образи и идеи, заигравка с множество философски теории, автори и творби. Книгата е пример за това, че философията може да е нещо искрено и неразривно от живеенето. Тя провокира ума и разбужда духа, пречиства кръвта от битовизмите и рутината със звънкия си смях и усещането за всевъзможност.
Това, което откроява “Смешна метафизика” на фона на угнетената българска реалност, е бликащата позитивност и визията за живота в България като предизвикателство и интересност. Както казва Нав, “Лесно е да си доволен от живота, когато си щастлив, но можеш ли да го обичаш, когато ти е отнел всичко.”

За автора
Иван Владимиров – Нав (1977) живее в Лас Вегас, където попива уроците на буквалната (Мохаве) и метафорична пустиня (MGM Grand и други казина), като паралелно с това прави докторантура по педагогическа психология в местния университет. Завършил е магистратура по същото (пак там) и МИО (УНСС), и е съавтор на книгата “Две Цигари” (2002). Занимава се с философия, психология, източни учения и различни изкуства, като в свободното си време танцува в нощните клубове, спортува и татуира с поглед вдъхновяващи хора. Любимото му занимание е да изучава себе си и света, като и двете водят до все по-усилващ се смях, граничещ със земетресение. По тази причина му е забранено да стъпва в Калифорния и други сеизмични зони. Житейското му мото е, че животът е песен (стига да му хванеш цаката) и че няма по-добро предизвикателство от “трудните” ситуации. По тази причина планира да се завърне в България, за да преподава (съответните цаки) и да пее (и танцува) с чудесните си приятели.

***
"И няколко червени рози" от Джефри Дивър излиза на 3 август
"Агентът" от Даниел Силва излиза на 7 август

Сподели в: