Премиера на книгата "Пръстенът на нибелунга. Валкирия" с изложба на илюстрациите

На 20 януари от 18:00 ч. в Студио Altronics light ще се състои премиерата на втората част на тетралогията „Пръстенът на нибелунга. Валкирия“ от Елена Павлова. (издателство "Кибеа"). Представянето на книгата ще съвпадне с откриването на изложба с илюстрациите на Петър Станимиров. Проектът на издателството компресира в четири полиграфски бисера съдържанието на 15-часовата оперна сага, заключила в омагьосан пръстен митове и героични сказания от средновековния немскоезичен епос.

Книгата е адаптирана за по-младите читатели или за любителите на фентъзи. Тя ще ни срещне с богове, джуджета, великани, нимфи, дракони, валкирии и развива въображението ни в древните скандинавски митове. В действието се преплитат също любов и омраза, жажда за власт и алчност… като хуморът е в здравословна доза.

За изложбата:
Черно-бели или многоцветни, илюстрациите на Петър Станимиров за "Пръстена на нибелунга" подсказват богата професионална биография с ясни маркери за класическо художествено образование, за триумф на синергията между изкуството на плаката, на комикса, живописта, книгите-игри и компютърните игри. Всеки негов образ е реверанс към детското начало, естетиката и професионализма. И означава четене, много четене и работа.

По време на Коледния панаир на книгата’15 се видя как естетиката на Пепи Станимиров масово поразява аудиторията – независимо от възрастта. От десетгодишните вундеркинди, които четат Стивън Хокинг и свирят на пиано, през утрешните илюстратори, които обсъждаха Валкирия с него като равни. Чак до 20-инагодишни почитателки с усет към художествената сензация, които купуваха "Валкирия" и "Рейнско злато", за да си ги самоподарят за Коледа.

Изглежда, Нибелунгите на КИБЕА наистина успяха да отворят портал на оперното изкуство и древната мъдрост към младата публика.
Походът на Валкирия-та потегли. Ред е на "Зигфрид".

Място: Студио Altronics light, ул. „Любен Каравелов“ № 41
Дата: 20 януарари
Час: 18:00 ч.

Сподели в: