Премиера на книгата на Румяна Николова и Николай Генов "Спирки под Южния кръст"

На 04 април, от 19:00 часа във ФотоСинтезис Арт Център (бул. „Васил Левски“ 57) ще се състои премиерата на книгата на Румяна Николова и Николай Генов "Спирки под Южния кръст".  

Книгата ще представи д-р Петър Берон.

Издателство Сиела, Румяна Николова и Николай Генов ви канят на премиера книгата "Спирки под Южния кръст".

"Каним всички любители на скитанията в света на екзотиката, приключенията, нестандартните и емоционални преживявания, всички, които са наши приятели, съмишленици и тези, които са пристрастени към фотографията и киното, да посетят премиерата. Това ще бъде и възможност за всички, които не са били на изложбата с фотографии на авторите от Южна Америка, да видят снимките от нея, прожектирани на широк екран."

Румяна Николова и Николай Генов вярват, че светът е достъпен, а пътищата правят човечеството едно цяло. От години пътуват до отдалечени и непознати места по света и у нас и търсят неизвестни факти за познатите. Тя е журналист, той – фотограф, но и двамата си служат и със словото, и с образа, за да разказват за преживяното и наученото в стотици хиляди километри, навъртени из десетки страни в книги, изложби и медийни публикации. Книгите им „Никой не си тръгва от Индия завинаги”, „Книга за България”, „Свещени места по света от Юкатан до Хималая” и „100 дни в Китай” се радват на голям читателски интерес. Автори са и на два филма от сериала „Чудесата на Индия”.

Това е петата им обща книга. От Рио де Жанейро и Буенос Айрес към патагонското царството на ветровете и през Магелановия проток в Огнена земя до ледения край на света. По цялата дължина на Чили, сред загадъчните колоси на Великденския остров и през пустинята Атакама към някогашната империя на инките на територията на Перу и Боливия. Читателят се озовава в земя, разтърсвана от трусове, заливана с лава от вулкани, вода от цунами и кръв от завоевателни и граждански войни, преврати и диктатури. Дом на голи великани сред снеговете, на неуморни номади, на звездобройци и слънцепоклонници, на дръзки пътешественици и изследователи. Невъобразим Вавилон, смесително гърне на различни култури, родина на нова раса.

Книгата съдържа 442 страници плюс цветно приложение с 32 фотографии. Тя е разказ за една красива, сурова и не много позната част на света.

Още от тези автори на Kafene.bg:

"100 дни в Китай" едно пътуване в Поднебесната империя на Румяна Николова и Николай Генов

Сподели в: