Премиера на книгата на Иглика Дионисиева „Dejà vu Hug“

На 3 юни, от 19:00 ч. в "Ателието" ще се състои премиерата на книгата със стихотворения на Иглика Дионисиева „Dejà vu Hug“ (Издателство "Скалино"). Оформлението на корицата е на Ивз Андонова. Книгата ще представи Светлана Дичева. На цигулка ще свири
Константин Кучев.

Място: Ателието, София, ул. “Цар Самуил” № 50

"През ноември в "Ателието" (на ул. "Цар Самуил" 50) представихме и първата книга от цветната серия на нашата нова поредица за поезия и ето какво е написал нейният автор Крис Енчев, сега за предната прегъвка на книгата на Иглика Дионисиева "Dejà vu Hug", издадена от Scalino:

"Поезията на Иглика Дионисиева улавя крехкостта и чувственото преплитане на различни гласове в жива пулсираща тъкан. Тези гласове, ако се следват разделите в книгата, пресъздават: картини на въображението, които носят усещането за déjà vu; въпроси, артикулирани като смислов хоризонт; положителни отговори със съхранено напрежение вътре в образите и между самите тях в една стопяваща привидната нàгледна самодостатъчност „прегръдка“ от думи."

Дизайнер и на двете корици от цветната серия е прекрасната Ивз Андонова, на която също ще дадем думата, а книгата с нейната прекрасна синя корица и особеното заглавие – комбинация от френски и английски – поканихме да представи автор, който говори и двата езика и освен франкофон и се утвърждава като преводач от английски.
Този автор е Светлана Дичева, писателка, приятелка на нашето издателство, автор на великолепните разкази в "Парти за разглезени самотници", започнала своя път в литературата пишейки поезия – факт, който мнозина не знаят, както и факта, че освен поезия Иглика Дионисиева пише и разкази.

Така че, разширявайки литературното поле, ние решихме да поканим да представи "Dejà vu Hug", именно Светлана Дичева, на чиито разкази с Иглика се възхищаваме. Да си признаем искахме франкофон с перфектен английски и чувство за хумор, който да не се смути от заглавието, да харесва книгите, които излизат с логото на Scalino и чиито книги с Иглика сме чели, харесваме и препоръчваме.

На представянето в сряда поканихме да дойде с цигулката си и Константин Кучев и ще имаме удоволствието да чуем какво ще излезе от тази прегръдка след прочита му на "Déjà vu Hug"."

От Издателство "Скалино"

Сподели в: