Премиера на книгата Една надежда““

На 27 февруари (сряда) 2008 г. в зала 7 на НДК от 18.00 часа е  премиерата на книгата на Надежда Захариева “Една надежда” .

Съдбовност. Това е думата, която дефинира поезията на Надежда Захариева и определя мястото й в една от най-характерните и плодотворни национални литературни традиции. Приложени към стиховете на поетесата, такива клиширани от прекомерна употреба понятия като дълбока изповедност, безпощадна искреност и нравствен максимализъм придобиват плътност и острота, превръщат се в мярка за художествена и гражданска стойност.

Надежда Захариева закали перото си в тегобите и възторзите на една тежка житейска съдба. Изпълнявайки с достойнство и стоицизъм своя върховен дълг на съпруга и майка, тя нито за миг не изневери на призванието си – да бъде поет с автентичен изказ и със собствена творческа физиономия. През годините на своето вдъхновено пътуване в тайнството на поезията тя доказва, че е постигнала кода на своята неповторима поетика и не свети с отразена светлина.

Книгата с избрана лирика „Една надежда“, която тя предлага на многобройните си читатели, увенчава по един красив начин правото й на собствена звезда в небосклона на съвременната българска поезия.

Сподели в: