Премиера на "Измамен чар" на Елизабет Франк

Издателство Сиела и Елизабет Франк ви канят днес на премиерата на книгата "Измамен чар" от 18.30 часа в книжарница Сиела в подлеза на СУ, бул. Цар Освободител 22, София.

Книгата и автора ще представят Анжел Вагенщайн и Здравка Евтимова.

За авторката:

Елизабет Франк е родена пред 1945 година в Лос Анджелис. Баща й, Мелвин Франк, е холивудски сценарист, режисьор и продуцент, чийто по-известни филми са „Мистър Бландингс построява къщата на мечтите си”, „Пътят към Утопия”, „Пътят към Хонг Конг”.

През 1986 година Елизабет Франк получава „Пулицър” за биографичната си книга „Луис Боуган: портрет”, в която анализира творчеството на една от най-своеобразните американски поетеси – Луис Боуган. Авторка е също на биографични книги за Джексън Полък (изд. 1983 година) и Естебан Висенте (изд. 1995 година), двама от влиятелните нюйоркски абстракционисти. Пише статии и рецензии за книги и изобразително изкуство в списания като „Ню Йорк Таймс Бук Ривю”, „Ню Йорк Таймс Магазин”, „Изкуството в Америка”. Професор е по съвременни езици и литература в „Бард Колидж”.

Романът „Cheat and charmer”, който пише в продължение на двайсет и пет години, е нейният дебютен роман и е публикуван през 2004 година от издателство Random House.

Още по темата на Kafene.bg:

Романът "Измамен чар" на Елизабет Франк

Сподели в: