Премиера на завладяващия екшън "Центурион"

"Центурион" е завладяващ екшън, чието действие се развива в Англия в началото на втори век от новата ера. Куинтал е единственият оцелял в битка до границата с Римската империя. Легендарният Девети Легион, воден от генерал Вирилус тръгва на север, за да воюва с племената, известни като пикти. Когато легионът е нападнат, а Вирилус взет в плен, Куинтас се бори за оцеляване зад вражеската линия. Заедно с няколко войници той е в надпревара с времето да спаси генерала и да избегне залавяне и сигурна смърт.

Историческият филм "Центурион" излиза премиерно по кината на 7 май 2010г.

Синопсис
117 г. н. е. Римската империя се разпростира от Египет до Испания, а на изток стига до Черно море. Но в северна Англия битките за завладяване на територии са безспирни, а врагът винаги се изплъзва. Дивите и жестоки племена на пиктите на се предават.
Куинтас е единствен оцелял след нападение на пиктите по границата с Империята. Той е тръгнал на север с Девети Легион, воден от генерал Вирилус, със заповед да заличат пиктите от лицето на земята и да убият лидера им Горлакон.
Но когато легионът е нападнат на непозната земя, а Вирилус взет в плен, Куинтас е изправен пред тежката задача да оцелее зад вражеската линия, да избегне сблъсък с безпощадното племе и с малка група войници да спаси генерала си. Накрая трябва да се завърне на безопасна територия.

Сценарист и режисьор на този завладяващ екшън е Нийл Маршал. Това е преследване в стила на "Избавление", "Последният мохикан" и "Апокалипто".

За продукцията
По заснежения бряг на р. Хайленд се е събрала група войници, за да гледа обезглавяването на римски войник, който е потърсил спасение в сърцето на Каледонските планини. Зяпачите гледат как конят обикаля около жертвата, а ездачът пада във водата, въоръжен с кама, докато мобилният му телефон звъни.
Виновникът с телефона е облечен като римски боец, изцапан с кръв. Стрела го е пронизала между плешките. Той се извинява, докато камерите са на изчакване. Казва: "Извинявайте." Много е засрамен.
Добре дошли на снимките на последната продукцията на Нийл Маршал – "Центурион".

Центурион
Времетраене: 98 мин
В ролите:
МАЙКЪЛ ФАСБЕНДЪР
ДОМИНИК УЕСТ
ОЛГА КУРИЛЕНКО
ДЕЙВИД МОРИСИ
НОЕЛ КЛАРК
РИЗ АХМЕД
ДЖЕЙ ДЖЕЙ ФИЙЛД
ЛИАМ КЪНИНГАМ
ИМОДЖИН ПУТС
СЦЕНАРИСТ И РЕЖИСЬОР: НИЙЛ МАРШАЛ
ПРОДУЦЕНТИ: КРИСЧЪН КОЛСЪМ, РОБЪРТ ДЖОУНС

Сподели в: