Премиера на документалния спектакъл „САМ И“ на театър „Реплика“

„САМ И” на Театър „Реплика” е спечелил финансиране по програма „Малък АРТ ДОК грант” на платформата В/ХОД

Много къщи. Един човек. Ако един човек каже нещо, но няма кой да го чуе, казал ли го е наистина? В България има над 60 села, които имат над един обитател. В още толкова живеят двама.

Документалният спектакъл на театър „Реплика” „САМ И” проследява социалния проблем за обезлюдяването на селата в България, но без да привнася мрачна и носталгична нагласа, а с човеколюбив поглед към съдбата и историите на хората, с които се е срещнал екипът. Техните разкази се предават директно, без редакция или цензура, по т.нар. „вербатим” метод, когато актьорите изговарят дословно думите на интервюираните по време на теренното проучване лица.

Софийската публика може да гледа постановката на 22. 01 от 19.30 в Център за култура и дебат „Червената къща”. Автори и актьори в нея са Боряна Пенева и Милко Йовчев от театър „Реплика”. „САМ И” е спечелил финансиране по програмата „Малък АРТ ДОК грант” на платформата за документално изкуство В/ХОД. За втора поредна година В/ХОД продуцира две нови документални представления, които да се представят на сцената на Център за култура и дебат „Червената къща”. Тази година в журито на „Малък АРТ ДОК грант” бяха писателят Георги Господинов, журналистите Диана Иванова и Светослав Тодоров, режисьорът Неда Соколовска и основателят на Център за култура и дебат „Червената къща” Десислава Гаврилова.

„САМ И”
От и с Боряна Пенева и Милко Йовчев
Художник: Цецка Ивайлова

Автор на снимките: Мария Цветкова
Режисьор на видеото: Димитрис Георгиев

Предварителна резервация за спектакъла, можете да направите на телефон:
02/988 81 88 и 0885 828 532, както и на e-mail:office@redhouse-sofia.org

Сподели в: