Премиера на документалната книга на Станислава Кара "Като на кино"

Премиерата на документалната книга на Станислава (Стаси) Кара "Като на кино" (Издателство "Колибри") ще се състои на 18 май от 19:30 в Литературен клуб "Перото". Книгата ще бъде представена от Георги Тошев. Водещ на събитието ще бъде Светлозар Желев.

На премиерата ще можете да видите ексклузивни кадри с най-атрактивните интервюта със звезди, влезли като текст в книгата.

* * *
Станислава (Стаси) Кара e журналист, автор и водещ на телевизионното предаване „Като на кино” (bTV Cinema), страстен киноман. Завършва международна журналистика в Лондон. След спечелен конкурс попада на снимачната площадка на поредица късометражни филми в Лос Анджелис, откъдето се отваря пътят към серия от звездни интервюта. Автор е и на два приключенски романа – “Фалшът е начин на мислене” и “Повикът на щастливата случайност”.

“Като на кино” е нейната дебютна документална книга. Увлекателно, в традициите на добрата репортажна журналистика Стаси Кара разказва за директните си срещи с филмовия свят, за блясъка и цената на известността, за изборите и предизвикателствата, за приключението да се прави кино. В пълния им вариант са включени интервюта с някои от най-големите холивудски актьори, сценаристи и режисьори. Сред тях са: Кевин Спейси, Уилям Дефо, Никол Кидман, Том Харди, Тим Рот, Ема Томпсън, сър Кенет Брана, Камерън Диас, Джейми Фокс, Бенедикт Къмбарбач, Том Хидълстън, Кейт Уинслет, Еди Редмейн, Алисия Викандер и много други.

Събитието е част от XXI Салон на изкуствата.

Още за книгата:
Като на кино“ (232 стр. 15 лв.) излиза на книжния пазар на 16 май. Книгата ще ви доближи до знаменитости като Кевин Спейси, Уилям Дефо, Никол Кидман, Том Харди, Ема Томпсън, сър Кенет Брана, Камерън Диас, Бенедикт Къмбърбач, Чарлийз Терон, Кейт Уинслет, Еди Редмейн, Алисия Викандер и много други. Авторката разказва непринудено и емоционално за близките си срещи с филмовия свят, за блясъка и цената на известността, за изборите и предизвикателствата, за приключението да се прави кино. Ще попаднете на изключително любопитни интервюта с режисьора Серджо Кастелито и неговата съпруга, блестящата италианска писателка Маргарет Мацантини. Ще научите повече и за кралицата на романса Сесилия Ахърн, която притежава талант да открива магическото във всекидневния живот.

Сподели в: