Премиера на Джони Пенков и Джеки Стоев

Лошите момчета Джони и Джеки се завръщат с нова книга.

На 30 март излиза книгата "А дано, дано, дано…" на Джони Пенков и Джеки Стоев. Естествено, рядка плетка от афоризми и неблагочестиви карикатури, поразили всички области на живота. Смешно, шумно, яко пиперлия и плеснато през устата, приятно хапливо и незлобливо – поне по днешни мерки. Но в никой случай обидно.

Предстоящата грандиозна премиера на "А дано, дано, дано…" изобщо пък е отделен жанр, който на 31 март (петък) ще остави малцина равнодушни и мнозина разкъсвани от философското питанье: "Това пък сега какво беше?!"

"Лошите момчета" Джони и Джеки (по думите на още един Георги – Лозанов, автор на предговора) подбират в малко, цветно и предназначено за разбирачи полиграфическо бижу най-добрите си сентенции и карикатури, облагородени от намесата на художника Иван Пенков – бащата на Джони.

"А дано, дано, дано…"

Афоризми, карикатури и CD с телефонни разговори от миналия век

Автори: Джони Пенков (афоризми) Джеки Стоев (карикатури)

Книгата ще бъде налична от 30 март.

ПРОГРАМА НА ПРАЗНИЧНИТЕ ПРЕД-, ПО ВРЕМЕ НА И СЛЕДПРЕМИЕРНИ СЪБИТИЯ

Първи етап: Подгряващи дейности

31 март, от 12 ч., площад Възраждане – първа спирка на ретро трамвая в посока площад "Журналист".  Нищо не подозиращите пътници (ретро трамваят се движи по линия 10) се посрещат от двамата автори и легендарен петчленен цигански оркестър от Котел.

Неустоима оферта "3 в 1": за 11.98 лева получаваме книга с автографи от двамата и чаша вино в тяхната компания, като междувременно се и возим. Приблизителна продължителност на подгряващите дейности: 12 – 15 часа.

Втори етап: Същинска премиера
31 март, 19.30 ч., Сити Марк Арт Център (бивше кино "Левски")

Предупреждение по изрична заръка на авторите: гостите да не се боят, че съгласно класическия сценарий на подобни събития същите ще бъдат дежурно славословени и че ще се зачитат откъси от произведението им. Тъкмо напротив – те ще дрънкат глупости (прецизен цитат), разреждани за разнообразие от гениалните изпълнения на легендарния цигански оркестър от Котел и тяхната (на авторите) дилетантска свирня на духови и прочее инструменти. Да се очаква премиера на видеа и филмчета, правени по заявка преди много време и с голям мерак, но не видели бял свят по някакви причини.

Трети етап: Логичен завършек

Хам-хум и гъл-гъл (прецизен цитат) с продуктово позиционирани предпочитани питиета, единственото нещо, което ще е като при хората на премиера.

От 1 април: Последващи действия

От 1 април между 12 до 13 часа двамата ще си пият кафето в "Пещерата" в безистена на "Славейков" 2, заведението веднага след сексшопа, и ще дават автографи (цитат).

Предпремиерно и следизборно интервю на Джони и Джеки – тук.
Интерпретация на някои сухи биографични факти – тук.
За свободата да бъдеш Джони и/или Джеки – тук.

Сподели в: