Премиера на детския образователен филм “Сърфирам безопасно”

В световния ден за безопасност в Интернет – 12 февруари 2008 г. (вторник) от 19.30ч. в Дома на киното ще се състои премиерата на българския документално-образователен детски филм  “Сърфирам безопасно“ – вход свободен.

Филмът е създаден от “Ривайв вижън” в рамките на кампанията “Децата безопасно в интернет”, съвместна инициатива на детския портал www.Az-deteto.com, Майкрософт и фондация Благодеятел. Режисьор е Андрей Хадживасилев, познат на публиката с “Паркур – начин на живот” и “Целувка за лека нощ”. Сценарият е на Жюстин Томс, оператор е Борислав Славов, а композитор на музиката е Георги Стрезов.

След официалната премиера, филмът ще бъде прожектиран из училища в цялата страна в рамките на открити уроци, придружени с дискусии. “Сърфирам безопасно” ще бъде излъчван и по българските телевизии.

Във филма “Сърфирам безопасно” Виктория Керин (Стар Академи) разяснява седемте златни правила за безопасност в Интернет. Главната роля е поверена на дванадесетгодишния Илия Ласин (“Ваканцията на Лили”) от София. Партнират му деца от шестите класове на 22 СОУ.

„Интернет отдавна е част от ежедневието ни. Нормално е и децата да използват неговите предимства още от най-ранна възраст. Но също така е добре, да са запознати и с опасностите, които крие Мрежата. Филма „Сърфирам безопасно” ще ги запознае по един много достъпен и приятен начин с правилата за безопасност в Интернет. Така децата ни ще са добре информирани, а родителите много по-спокойни”, споделя режисьора Андрей Хадживасилев.

Партньори на кампанията са електронно списание за модерната жена Az-Jenata.com, Teentopic.net, Националната Гореща линия за борба с незаконно и вредно за деца съдържание в Интернет, Обществения съвет за безопасен Интернет, Министерство на образованието и науката, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения, Държавна агенция за закрила на на детето, SOS Детски селища България, Асоциация Родители и Българска асоциация по информационни технологии. Медийни партньори са Българска телеграфна агенция, Пари и ipo.bg, Телеграф, Монитор, Computerworld, Infoweek, Компютри, Personal Computer World, сп. Computer, АзБуки, БТА, сп. 9 месеца, www.az-jenata.com,  www.actualno.com, www.mess.bg, www.crazy.bg, www.screen.bg, Atol.bg, Elmaz.com и Sibir.bg, телевизионното предаване Hi Tech, телевизиите 7 дни, GTV и Евроком.

Снимки:
Режисьора Андрей Хадживасилев и изпълнителя на главната роля Илия Ласин
Момент от филма – Виктория Керин обяснява правилата на децата от 22 СОУ

Сподели в: