Премиера на детската книжка "Боб. Металната кутийка с голяма мечта"

На 23 януари от 17:00 ч. в Greenwich Book Center ще се състои премиерата на детската книга „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“ от Здрава Каменова – автор и Ирина Василева – художник.

Обичани актьори ще прочетат откъси от книгата, ще има и работилничка за кукли, на която децата с малко помощ ще изработят герои от книжката.

Книжката разказва историята на една обикновена кутийка с боб, която попада в ръцете на едно музикално дете. То по цял ден барабани с моливче по нея и й дава истинско име, нарича я Боб. Боб започва да мечтае да е барабан, но скоро и той и мечтата му отиват на боклука. А в миризливата кофа  е пренаселено от чудати персонажи. Боб ще запознае и вас с бъбривата госпожица Лампа, с добродушния стар Буркан, заедно с него ще водите битка със злодеите МакМазен и мис Пица и армията им от пържени картофки, ще срещнете и най-прекрасната дървена лъжица, която успява да запълни  металната кутийка с най-топли чувства. Двамата случайно откриват, че заедно могат да правят музика и скоро целият боклук започва да танцува в барабанения им ритъм.

Тази книжка ще ви отведе на едно невероятно приключение от рафта на един магазин чак до  завода за рециклиране, а от там кой знае може би дори под прожекторите на музикалната сцена.

Книгата запознава децата с темата за рециклирането и разделното събиране на отпадъци по изключително забавен, емоционален и находчив начин.

Книгата е проект на Център за неформално образование и културна дейност „АЛОС“, съфинансирана от Столична Програма Култура 2015 на Столична Община. Осъществена е от издателство Панорама плюс.

Сподели в: