Премиера на "Българската дилема" от Тони Николов

Издателска къща ХЕРМЕС кани читателите си на премиерата  на "Българската дилема"  от Тони Николов. Тя ще се състои в София, 15 февруари (сряда) от 18,00 ч. в Greenwich Book Center, бул. "Витоша" № 37.

За книгата
Един народ може да загърби за известно време истината, да се окайва, оплаква и хвърля цялата вина върху другите, историята и лошото стечение на обстоятелствата. Ала идва миг, когато безвремието свършва, той е принуден да си поеме дъх и да отвори широко очи. Картината, разкрила се пред взора му, може и да е съкрушителна. И все пак трябва да се започне отнякъде. Един народ, две или повече Българии, казва самият автор.

Кой е Тони Николов?
Тони Николов е философ и журналист. Главен редактор е на Портал "Култура". Завършил е НГДЕК "Константин-Кирил Философ" и философия в СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е в Папския институт за Изтока (Рим) и в Училището за висши хуманитарни науки (Париж) в групата на проф. Жак льо Гоф. Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (S.I.E.P.M.) в Лувен. От 2005-а до 2009 г. е главен редактор на Радио Франс Ентернасионал (RFI) – България. Преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". Преводач е на книги на Ж.-П. Сартър, Р.Жирар, Ж.Грийн и др. Кавалер на Ордена за заслуги на Република Франция. 

Сподели в: