Премиера на "България. Версия 0.5" в "Перото"

На 12 октомври (сряда) от 18:30 ч. в литературен клуб "Перото" в НДК ще се състои премиерата на книгата на Орлин Тодоров "България. Версия 0.5." (издателство "Изток-Запад"). Книгата цели да даде отговори на много належащи въпроси. Авторът разяснява на достъпен език основните принципи на съвременното демократично общество и как изопачаването на основните принципи на демокрацията е причина за повечето проблеми в страната.

В романа са анализирани проблеми като нарастването на корупцията, тиранията на политическите машини, манипулацията от външни сили, влиянието на монополите и данъчната система. Обещанието на книгата е да освободи читателя от неистини, да му помогне да погледне не само на България, но и на света с други очи. Да очертае пред него пътя към промяната. Книгата е написана за обикновения българин, за всеки който се стреми към по-свободно бъдеще за себе си и за децата си.

За автора:

Орлин Тодоров е на 16 години, когато настъпват промените през 1989 г. Като повечето българи е въодушевен от новопоявилата се свобода, но скоро след това осъзнава, че България всъщност е заменила една тирания с друга. През 1995 г. прекъсва следването си във Варна, за да продължи образованието си в САЩ, специалност „Компютърни науки” и остава да живее и работи там. В периода 2004-2013 г. живее в Калифорния и американското гражданство му позволява да участва в тяхната пряка и представителна демокрация. 

През 2013 г. се прибира в България за по-дълго и бързо се сблъсква с българската действителност. Скоро осъзнава, че повечето от проблемите, от които хората у нас постоянно се оплакват и с които сам се сблъсква, произлизат от няколко съвсем основни пропуски в държавнополитическото устройство на страната. Споделя прозренията си с познати, а те пък със свои познати. Така се ражда идеята за книгата“ България. Версия 0,5“ – първият обстоен, научен и същевременно на достъпен език, сравнителен анализ на държавнополитическото устройство на България.

Сподели в: