Премиера на "Бряг на каменните сърца" от Ади Спасова

На 30 юни от 19:00, в Галерия "Гая" ще се състои премиера на сборника с разкази "Бряг на каменните сърца" от Ади Спасова (Издателство "Скалино"). Ще има авторски пърформанс, който ще изпълни авторката – Ади Спасова, но не очаквайте нещо повече от инсталация с глас, сътворена на момента.

*  *  *
За книгата:

На корицата на книгата е използвана картината на Ралица Стоицева "Бряг" (2013) Частна колекция.

*  *  *

На този „Бряг“ животът е ясен, лесен и простичък, както когато свързваме щастието с неутолимото желание за секс.
Ади Спасова ще ви разсмее дори да сте убедени, че най-малко сега това е възможно.

Възможно е, защото ще прочетете книга, в която, въпреки „вкаменяващото“ заглавие, няма и следа от тъга. Без видими претенции за владеене на дълбинната психология, с неизчерпаемо чувство за хумор в езика, сюжетите и различните житейски ситуации, Ади Спасова поглежда през очите на неколцина мъже, на които нищо от кучешката природа у човека не им е чуждо.
Христина Мирчева

Езикът е много хард, един напълно мъжки сленг. Тук бих казала, Ади Спасова е хамърът, разбивачът, чукът в най-новата ни литература.
Иглика Дионисиева

Сборникът „Бряг на каменните сърца” всъщност отговаря елегантно на въпроса, по който обичат да се произнасят литературоведите – а именно – има ли женско и мъжко писане. Прави го по прост и чисто житейски начин: има интересно писане и скучно такова, има умело боравене със словото и неуместно. Но няма „женско“ писане, тъй както не може да има „женско“ управление на кулокран.
Илияна Делева

Място: Галерия "Гая", ул. "Кракра" 19

Прочетете още:
"Пясъчен часовник" за самотата в бързо темпо, разказана от Селина Ангелова

Сподели в: