Премиера на "Аскетът в мола" от Калин Терзийски и Иво Милев

На 4 април, от 18.30 до 21.30 ч. в  The Mall, бул. "Цариградско шосе", кафе Starbucks, ще се състои премиератана "Аскетът в мола" от Калин Терзийски и Иво Милев (Издателство "Сиела") – сборник с разкази, рисунки и снимки за ценители. Премиерата ще бъде със специалното участие на актьорите Невена Калудова и Пьотр Кшемински и камерен хор за старобългарска църковна музика "Средец".

"Аскетът в мола" е книга за ценители. Рисунки, снимки, разкази – оформени в едно библиофилско издание. Внимателно подбрана хартия, фин печат, луксозен дизайн. Никой не е длъжен да я купува. Това е привилегия. Цената и е голяма за пита кашкавал и малка за произведение на изкуството. И тя е 40 лева. Това е.

Калин Терзийски

Изданието е библиофилско с лимитиран тираж, правено с разбирането, че книгата освен всичко друго е и красив предмет. Книгата съдържа 13 разказа, писани по различно време в продължение на няколко години в кафене Starbukcs (масата в ляво от входа, до прозореца), в The Mall – София на Цариградско шосе.

Илюстрирана е с рисунки на автора, възниканали спонтанно заедно с писането на историите в тази книга и авторски фотографии. Останалата част от илюстративния материал представляват общоупотребими символи и пиктограми – йероглифи на ежедневието ни, неговите изкушения и забрани. Илюстративната концепция е основана на високата амплитуда между буквалното съответствие и пълното скъсване между текст и образ. В този смисъл книгата е концептуално мултимедийно издание и трябва да бъде четена и гледана като такова.

Калин Терзийски: Надявам се „Любовта на 45-годишния мъж” да накара хората да изследват собствените си истини

Калин Терзийски: Сто прочетени книги не стигат, за да станеш писател
 

Сподели в: