Премиера на Антология на съвременната българска поезия на арабски език

Премиерата на Антологията на съвременната българска поезия на арабски език "Вятърът разпръсна моите слова", ще се проведе на 15 април от 18.30 ч. в литературен клуб „Перото” в НДК.

За книгата ще говорят преводачът и съставител Хайри Хамдан и поетът Владислав Христов. Дискусията ще води литераторът Митко Новков.

В събитието ще вземат участие и музикантите Рико и Линда, които ще изпълнят фрагменти от „Трио Джубран”.  Те ще изпеят и произволно избран текст от Антологията, като изненада за гостите.

Кога и как се роди идеята за съставяне на Антологията и кои са авторите включени в нея? Всичко това и още любопитни подробности около проекта ще Ви представим на официалната премиера. Ще си говорим и за това как две култури съжителстват заедно чрез поезията.

Антологията е издадена от йорданското издателство "Албайруни" а първото й представяне се състоя на Панаира на книгата в Кайро на 27 януари 2016 г. В книгата са включени стихотворения на: Борис Христов, Константин Павлов, Любомир Левчев, Петко Братинов, Христо Фотев, Стефан Цанев, Петя Дубарова, Екатерина Йосифова, Иван Методиев, Бойко Ламбовски, Мирела Иванова, Илиана Илиева, Силвия Чолева, Георги Господинов, Пламен Александров, Владислав Христов, Палми Ранчев, Аксиния Михайлова, Иван Ланджев, Иво Рафаилов, Златна Костова, Иван Христов, Марин Бодаков, Яна Букова, Таня Кольовска, Георги Рупчев, Роман Кисьов, Румен Леонидов, Владимир Левчев, Кристин Димитрова, Едвин Сугарев, Росен Кукушев, Невена Борисова и Йорданка Белева.

Сподели в: