Премиера на "Анархия на три морета" от Йордан Свеженов

На 18 декември, от 19.00 ч., в Rum Bar Escobar ще се състои премиера на "Анаргия на три морета" от Йордан Свеженов (Издателство "Сиела", стра. 304, цена: 13 лв.)

"Непретенциозно събиране да си кажем "Наздраве!" и по няколко думи за това, иначе толкова симпатично литературно произведение" – споделя самият автор.

Повече за книгата:

Начинаещи арабски терористи набелязват за своя първа цел Варна. Проникват с лекота на българска територия и задействат диаболичен план, който ще изолира града от страната, като същевременно подготвят радикализиране на протестите пред парламента.
Швейцарски журналисти са убити при използване на химическо оръжие в Сирия, а САЩ и Русия затъват във взаимни обвинения. Уговорената мирна среща на руски военен кораб във Варненския залив съвпада с подготвените атентати, а отвличането на руския външен министър поставя света на ръба на Трета световна война.

Група колоритни старци стават жертва на телефонни измамници и се втурват да спасяват младо момиче от ареста. Това ще ги забърка не само в международни неприятности, но и в абсурдни приключения в циганското гето, в отвличането на украински дечица, в търговия с наркотици, извършвана от умопобъркан богослужител, и в подготовка на нов комунистически преврат.

Йордан Свеженов вече показа, че умее да пише социална сатира без аналог – под смеха прозира напрежение, а в абсурдите истината натежава. Само за една нощ властта в България рухва – а сред страниците на „Анархия на три морета” ще разберете колко плашещо лесно може да се случи това.

Йордан Свеженов е автор и на невероятната книга, пожънала много овации – "Революция с аритмия".

Сподели в: