Премиера на "Адвокатът на лудите" на Владо Любенов

На 29 март, от 18:00 ч. в Американския център на Столична библиотека, пл. "Славейков" 4а, ще се състои премиерата на романа на Владо Любенов "Адвокатът на лудите", изд. "Жанет 45".
 
Книгата представя писателят Николай Стоянов.

"Докато пишех романа, непрекъснато се учудвах от тайната на творчеството. Реални факти, взети от живота, се превръщаха в измислица пред очите ми. Те губеха своите ясно очертани истини и лъжи, разменяха местата си или се преобразяваха в нещо никога не съществувало в действителния живот. Но имаше нещо още по-странно – всички факти, предугадени или измислени от мен и написани на белия лист, само след няколко месеца се случваха в действителност на моите прототипи. В един момент спирах да пиша, изчаквах, за да проверя дали написаното наистина ще се сбъдне, и после продължавах да измислям, като не преставах да превръщам и реалното в измислица. (Затова всички прилики с действителни лица и събития са случайни.) Накрая всичко така се обърка, изтече между пръстите ми и се случи, че вече не знам – ами аз съществувам ли и в кой свят? В реалния или в измисления? Може би и аз съм един Пинокио, създаден от някого, който често се поглежда в огледалото, за да види с колко носът му е пораснал след всяка написана глава от тази история."
Владо Любенов

Още за книгата:
Оформление: Димитър Келбечев, редактор: Митко Новков

Още за автора:

Владо Любенов е автор на поезия и проза. По професия е адвокат. Стихотворения на Любенов са печатани в списания „Пламък“, „Везни“, „Европа 2001“, „Палитра“, както и във вестниците „Сега“, „Дневник“, „Труд“, и други. Член е на Съюза на българските писатели от 1995 г. Чест участник е и в "Поетично кафене" – инициатива на Kafene.bg. Носител на първа награда в конкурса „Жени и вино“ (2007) и трета награда в конкурса Славейкова награда в Трявна (2011)[2].Лична страница на Владо Любенов – тук.

Вижте още:
Интервю – Владо Любенов за поезията и българското село
Видео –Владо Любенов и тъмното стихотворение “Мачкаторът”

Сподели в: