Премиера и концерт за книгата "Елегия за Дейвид Боуи"

На 12 декември в столичния бар Coda политологът Евгени Дайнов ще представи новата си книга "Елегия за Дейвид Боуи".

Както се казва в промоциите – ще получите 2 в 1 – премиера и концерт. След като разкаже за творбата си, той ще свири с групата си „Магистри”. В първата част ще се включат композиторът Георги Арнаудов и бившият зам.-министър на културата Димитър Дерелиев.

Корична цена: 17 лв.
Издателство "Милениум"

Още за книгата:

Най-продаваният и най-почитаният в Англия композитор след бийтълсите е Дейвид Боуи. Известен в България предимно със закачливия саундтрак към филма „Абсолютни начинаещи” – ще рече, неизвестен, за световната култура Боуи има значимостта на The Beatles. Но е още по-странен, непредсказуем, изненадващ, дълбок и влиятелен.

Затова да пишеш за Дейвид Боуи е уникално трудна задача. За кого точно пишеш? За онзи ученик на име Дейвид Джоунс, въоръжен с играчка – саксофон, който възкликва „Чух гласа на Бог!”, когато за пръв път чува парчето Tutti Frutti на Литъл Ричард? За кого да пишем, след като в първите десетилетия на своята световна известност Боуи просто не съществува, защото се преражда последователно в Майор Том, Човекът-Който-Продаде-Света, Зиги Стардъст от Марс, Аладин Сейн, Човекът-Който-Падна-на-Земята, Кльощавия Бял херцог, Дамата, Землянина?

Сподели в: