Премиера в Театър "София" – "Нощта на 16-ти януари" от Айн Ранд

"Нощта на 16-ти януари" от Айн Ранд е премиерата на Театър "София", която ще се играе утре вечер, 19 ноември, четвъртък в голяма зала. За първи пиеса от знаменитата писателка ще се игаре на българска сцена.

Неустоима, целеустремена, бляскава, стремителна, жестока, талантлива, веща като героите си и безкрайно саморазрушителна, Айн Ранд трябва да бъде разбрана, за да спечели доверието ви.
Ан Хелър, 2009

„Айн Ранд и светът, който създаде“

Творчески екип:
Превод Златна Костова,  постановка Пламен Марков, сценография  Мира Каланова, музика Калин Николов

Ролите изпълняват Николай Антонов, Юлиян Рачков,  Николай Върбанов, Мила Банчева, Лора Мутишева, Силвия Петкова, Лилия Маравиля, Дария Симеонова, Михаил Милчев, Росен Белов, Пламен Манасиев, Петя Силянова, Симона Халачева, Ивайло Герасков, Юли Малинов, Антон Григоров

"Ние ще опитаме да дадем възможност публиката да се сблъска челно с идеите на Айн Ранд, като я преоткрие. Ще се възползваме от възможността съдебните ни заседатели, според идеята на авторката, да са не от подставени лица, а да са съвсем реални представители на многоглавата хидра – тазвечершната публика. Така се надяваме да се доближим до истинска дискусия и равнопоставеност на тезите, както си е пожелала самата Алиса Зиновиевна Розенбаум, тя и госпожа Франк О`Конър, преродила се под името мис Айн Ранд."
Пламен Марков, режисьор

Фотограф: Симон Варсано

 

 

Сподели в: