Премиерата на книгата "Българиана" е на 20 май

"Българиана" е хумористичен и сериозен разказ за видяното в България от един англо-американец, чието постоянно местожителство вече е София. Той забелязва всичко, което в България се смята за нормално и го описва от своята гледна точка. Книгата му е за любовта към безбройните чудатости и странности на България, към нейната обвързаност с песимизма и най-вече с баницата.

Авторът Рандал Бейкър ще даде автографи на представянето на книгата, което ще бъде на 20 май 2009 г. от 19 ч. в зала "Галерия" на Военния клуб.

За автора:
Рандал Бейкър, роден в Уелс през 1944 г., е учил и работил в около 90 страни, сред които няколко африкански, Фиджи и Азербайджан. От 1990 г., когато участва в създаването на НБУ, досега посещава многократно България и е написал няколко книги, преведени и публикувани на български език. Той е почетен доктор и заслужил професор на Новия български университет.

В края на 2008 г. Рандал Бейкър се пенсионира като професор в университета на американския щат Индиана и решава да се установи завинаги в България. Главният мотив за решението му е, че тук живеят повечето от приятелите му, с които може да общува дори без предварителна уговорка за среща, направена една седмица по-рано.

Издава: ИК Сиела
Страници: 392

Сподели в: