"Прелестни създания" завладяват големия екран, влизат и в домашната ни библиотека

Хроники на чародейците”

Поредицата „Хроники на чародейците” е великолепна готическа приказка в съвременността врата към мрачния свят на магии и мистерии, чародейци и древни проклятия. История за съдбата, отправяща предизвикателства към любовта и човешкия дух. Всяка страница е изпълнена с приключения и неочаквани обрати. Съвършена смесица от романтика и болка, забавление и напрежение.

В „Прелестни създания” (книга първа) Итън Уейт открива, че е влюбен в Лена Дюшан. Тя е красива, опасна и прокълната. Над двамата тегне общо проклятие и никой от хората, които обичат, не е в безопасност. В „Прелестен мрак” (книга втора) Лена е призована и от Светлината, и от Мрака. Това нарушава Световния ред и има ужасяващи последствия – възцарява се хаосът…

Прелестен хаос” – Книга трета от „Хроники на чародейците“

Понякога няма само един отговор или само един избор.
Понякога няма връщане назад.
Само любовта е вечна…

След призоваването на Лена и към Светлината, и към Мрака животът в Гатлин се променя за всички. Рояци скакалци, рекордно високи температури и опустошителни бури разрушават градчето, могъщите чародейци губят силите си, а Итън и Лена се опитват да разберат какво се случва. Хаосът едновременно плаши Итън, но и отклонява мислите му от нещо още по-ужасно. В кошмарните му сънища се появява някой, който го преследва и в реалността. Итън губи самоличността си – забравя имена, телефонни номера, дори спомени. Но все по-ясно си дава сметка кои са истински важните неща в живота:

Първата ти целувка не е толкова важна, колкото последната.
Тестът по математика наистина е без значение.
Хубавият пай наистина е хубав.
Нещата, в които си добър, и нещата, в които не си, са просто две различни страни на едно и също нещо.
Това важи и за хората, които обичаш, и за онези, които мразиш – и за хората, които обичат или не обичат теб.
Единственото важно нещо е, че винаги има неколцина души на този свят, за които ще те е грижа.
Животът е наистина, наистина кратък.
Един въпрос все по-често е задаван с плашеща неумолимост: Какво или кой ще трябва да бъде принесен в жертва, за да се спаси Гатлин?

Вярвате ли в любовта след последния поглед?

 

Мистериозен готически свят оживява в екранизацията наПрелестни създания”

Едноименният филм по романа „Прелестни създания” (ИК „Кръгозор”) притежава всичко необходимо, за да се превърне в световен хит през 2013 г.

Режисьор и сценарист на екранизацията е номинираният за „Оскар” Ричард Лагравенес („Послепис: Обичам те”, „Мостовете на Медисън” и „Кралят на рибарите”). Ролите са поверени на млади лица като Алис Енглърт, Ейми Росъм („Фантомът от операта”, „След утрешния ден”), Томас Ман („Хензел и Гретел: ловци на вещици”) и Алдън Ерънрайк, познат от ролята си в „Тетро” на режисьора Франсис Форд Копола. В актьорския екип се открояват имената на носителите на „Оскар” Ема Томпсън и Джеръми Айрънс.

Във филма „Прелестни създания”, който тръгва по българските кина на 15 февруари 2013 г., Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град. Той мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознатата и тайнствена Лена Дюшан (Алис Енглърт) е неустоимо привлечен и открива в нея това, за което винаги е мечтал. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, за своите семейства и за злокобния град, в който живеят.

Романът „Прелестни създания” е книга първа от поредицата „Хроники на чародейците” на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия. Книга втора е „Прелестен мрак”, а книга трета – „Прелестен хаос”, ще излиза на 28 януари.

Сподели в: