Преиздават Barcelona на Freddie Mercury и Montserrat Caballé

През септември предстои издаването на един много специален музикален запис. Той ще отбележи навършването на 25 години от излизането на съвместния албум на вечния вокалист на Queen, Freddie Mercury, и прочутото испанско сопрано Montserrat Caballé. Преизданието на Barcelona ще включва познатите 10 творби, но този път те ще бъдат оркестрирани наново.

„Преминавам към опера. Забравете рок`ен`рола”, Фреди Меркюри, 1987 година.

Barcelona е последният запис, създаден от покойната звезда Freddie Mercury. Албумът неслучайно е кръстен на Барселона – през 1992-ра градът е бил домакин на Олимпийските игри, за които Freddie е получил задачата да създаде тематична песен. Допълнително, заглавието отдава почит на голямата оперна прима Montserrat Caballé, чийто роден град е именно Барселона. Плановете са двамата да изпълнят песента на церемонията за откриване на игрите. За съжаление, Freddie си отива от този свят 8 месеца преди старта на спортното събитие. Въпреки неочакваната тъжна вест, албумът Barcelona продава милиони копия, а когато BBC избират заглавната песен за шапка на излъчванията им на Олимпийските игри, се изкачва на челно място в световните класации.

Преизданието на Barcelona ще излезе на 3 септември и ще бъде съпроводено от серия нови издания. Едно от тях ще бъде книгата The Great Pretender: A Life In Pictures, която ще илюстрира илюстрира някогашния пъстър живот на покойния Freddie. Книгата ще включва и CD с рядко интервю на Mary Turne, в което изпълнителят отговаря на въпроси свързани с неговия звезден живот. На 24 септември на DVD ще бъде издаден и едноименен документален филм, който ще включва неизлъчвани досега архивни кадри на Queen.

Сподели в: