През юли излиза осмата книга за Хари Потър

Хари Потър се качва на сцената

Нова осма книга за приключенията на магьосника Хари Потър ще излезе в края на юли 2016 г. Това съобщава в Twitter профила си издатеството "Little Brown"

 "Хари Потър и проклетото детето" не е роман, а пиеса, написана от Джоан Роулинг в сътрудничество с писателя Джак Торн и режисиран от Джон Тифани. Тя разказва за приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни. Действието се развива деветнадесет години след събитията в последния роман – "Хари Потър и даровете на смъртта".

Роулинг споделя пред медии, че новата книга ще хвърли светлина върху неизвестна част от "историята на легендарния вълшебник", включително ще разкаже за живота на убитите му родители. Тя е убедена, че когато зрителите видят спектакъла, ще се съгласят, че това е най-добрата форма за новата история за Потър.

Премиерата на спектакъла ще се състои в Лондон на 30 юли – в деня преди публикуването. В ролята на Хърмаяни ще играе тъмнокожа актриса.

Писателката започва да мисли за пиесата още през декември 2013 г., когато започва да получава много писма от читатели с молба да видят Хари Потър на театрална сцена.

Книгите за Хари Потър са преведени на 78 езика са продадени над 450 млн. броя, а всеки нов филм се превръща във супер хит.

Сподели в: