„През Вселената“ дебютния научнофантастичен роман на Бет Ревис

Очаквайте на 20 май дебютния научнофантастичен роман на Бет Ревис, пожънал безпрецедентен успех в 17 държави.

„През Вселената“ (превод: Милена Томова, стр. 344, цена: 16 лв.) е брилянтен антиутопичен трилър с научнофантастичен сюжет. Седемнайсетгодишната Ейми е застинала в криогенната камера на необозрим космически кораб. Двеста години по-рано тя е напуснала Земята заедно с родителите си, за да се събуди на друга планета. Но някой внезапно започва да манипулира камерите и така обрича замразените пътници на смърт…

Бет Ревис е бивша учителка, живее в Северна Каролина със своя съпруг и любимото си куче. В краткосрочните й планове влиза обиколка на света за 80 дни, изследване на Луната и откриване на Нарния.

Освен че е бестселър на Ню Йорк Таймс, „През Вселената“, която е начало на трилогия, е обявена за най-добра книга на 2011 г. от Амазон и продължава да очарова читатели по всички краища на света.

Книгата

Изминали са двеста години, откакто седемнайсетгодишната Ейми е напуснала Земята заедно с родителите си. Космическият кораб „Благословеният”, който ги отнася все по-навътре в космическото пространство, е с размерите на цяла държава и е един затворен в себе си свят. Ейми е потопена в дълбок сън в криогенна камера и е предвидено да се събуди на нова планета. Но най-неочаквано някой започва да изключва камерите, обричайки замразените пътници на смърт. Ейми оцелява на косъм, но се озовава сама сред враждебно настроени непознати в затвореното пространство на кораба, където всичко ѝ е чуждо. Ще съумее ли Ейми не само да оцелее, но и да поведе кораба и пътниците му към ново бъдеще?

БЕТ РЕВИС УЖАСЯВАЩ И ОЧАРОВАТЕЛНО КЛАУСТРОФОБИЧЕН ШЕДЬОВЪР, НАПОЛОВИНА НАУЧНОФАНТАСТИЧЕН, НАПОЛОВИНА ДИСТОПИЧЕН, НО ИЗЦЯЛО БРИЛЯНТЕН!
В. „НЮ ЙОРК ТАЙМС“
Книгата е бестселър на в. „Ню Йорк Таймс“.

Авторът

Бет Ревис пише първата си книга още като ученичка в класната стая, когато учителите не са успявали да задържат вниманието ѝ и тя запълва времето си със съчиняване на истории в полетата на тетрадките. Оттогава не е спряла да пише научна фантастика, а дебютната ѝ книга „През Вселената” жъне небивал успех и е обявена от „Амазон” за най-добра книга на 2011 г.

Сподели в: