Презентация на Кукико Нобори в AiR Space

На 2 октомври 2007 (вторник) от 19:00 ч. в AiR Space, ул. Бенковски 27 Б (вход откъм ул. Екзарх Йосиф), ет. 1 ще се състои презентацията на Кукико Нобори (Япония). Тя ще представи личния си коментар върху некомерсиалните артистични дейности в Осака, Япония –  от фабриката към разнообразните локации. 

Кукико Нобори е настоящият резидент в резидентният център на Интерспейс – AiR Space. По време на едномесечният си престой в България тя провежда проучване на съвременната артистична сцена в страната и по-специално артистични дейности, занимаващи се с екология и околна среда.

Кукико Нобори работи в неправителствената организация Осака Арт-Апория (ОАА), която се е помещавала в стара тухлена индустриална сгдара, където са се провеждали множество изложби, музикални събития, дискусии и презентации в сферата на съвременните изкуства. След 3-годишна работа там, ОАА се премества в съвременна офис сграда и стартира отново процеса на изграждане на среда, която ще подпомогне контакта със съвременните артистични дейности по индивидуален начин.

Презентацията на Кукико Нобори в AiR Space ще проследи тези дейности, които ОАА е провела в разнообразни пространства, например изложба в гара, уъркшоп в "No" театър и други, и ще бъде последвана от дискусия по въпроса как да изградим среда, която би могла да побере нашите креативни дейности…

Кукико Нобори е арт координатор в Осака Арт-Апория и кандидат за докторант по Антропология към Университета в Осака, Япония. След дългогодишните й заниманията с разнообразни музикални и визуални артистични практики тя решава да се насочи към антропологията и да се концентрира върху писане и търсене на друг начин "да се говори за изкуство".

http://air.i-space.org/
http://www.arts-center.gr.jp/

Сподели в: