Предстои 8-ми Национален Графити Фест

За осми пореден път в София ще се проведе национален графити фестивал. Както винаги, фестивалът се радва и на подкрепата на Община София!
 
Фестивалът ще започне в 12 часа на 26 септември 2010 г., а за арена на финалния кръг отново ще бъдат използвани огражденията на паметника край НДК.

Всички финалисти в графити конкурса ще разполагат с еднакъв набор материали. Не се допуска използването на смесени техники (четки, аерограф и други).

Голямата награда ще бъде пътуване до Барселона с посещение на единствената в Европа фабрика за графити материали, както и графити сесия с майстори на графитите от Испания. Специални гости на събитието са райтърите MSER от Румъния и TURBO от Турция. И двамата ще бъдат включени в журито, а по-късно през деня ще демонстрират възможностите си пред публиката.

Eко кампания „Сливи за смет”

Графити фестивала обещава да се превърне в истински празник. Освен състезанието, на мястото на събитието ще се проведе и акция „Сливи за смет”. Кампанията е организирана отново от веригата „На тъмно”, заедно с Екобулпак. Всеки, който изхвърли боклук на правилното място, ще получава награда за усилието си. Кампанията има за цел да напомни на младите хора как и къде да изхвърлят разделно своите отдадъци, както и почистването на района около НДК.

Детска работилница „Графити”

Двама от най-опитните български майстори на графити – ARSEK и ERAZE, ще обучават най-малките фенове на уличното изкуство. Малчуганите ще бъдат запознати с различните техники на рисуване, историята на графитите, специфичните особености на стиловете и т.н. На специална стена всички желаещи деца ще могат да нарисуват своята идея с продуктите на най-добрите марки за графити – MONTANA – Испания и ON THE RUN – Германия.

По време на Националния Монтана графити фест, пред посетителите ще бъдат представени артистите от пътуващата формация Цирк CUMBO! Жонгльори, акробати, клоуни, ходене по въже и много други атракции ще забавляват малки и големи!

След безспорния успех на Spirit of Burgas, „На тъмно” сцената се пренася в София! Ogi 23, Q-check, Fyeld и ATILA заедно с  SHANO CREW ще подгряват пуликата в късните часове на фестивалния ден. Освен тях на сцената ще се качат и ELECTRIC DRAGON – любопитна смесица от рап, пънк и нинтендо звуци! За общото музикално настроение ще се грижи и DJ MAD BEAR.

Огнено шоу и танци от Naria Inri Magaria, както и POWER JUMP ще внасят колорит на фестивала. Power jump е подходящ за момчета и момичета, за възрастни и деца, които искат да се забавляват или просто обичат екстремните и активни приключения. Под ръководството на опитни треньори, всеки желаещ ще може да се повдигне адреналина си!

Очаквайте скоро и пълната програма на Националния Монтана графити фест  2010!

Сподели в: