Предстои премиера на филма "Операция Валкирия" с Том Круз

Основан на покъртителна истинска история „Операция Валкирия” разказва за дързостта и остроумното намерение да се елиминира един от най-злите тирани, които светът някога е познавал.
Полковник Клаус фон Шауфенберг (Том Круз) се присъединява към немската съпротива, за да помогне за осъществяването на операция “Валкирия” – сложен план, който ще позволи Хитлер да бъде победен и на власт да дойде правителство на опозицията.
Съдбата и обстоятелствата принуждават Шауфенберг да играе първостепенна роля в конспирацията. Той трябва не само да ръководи преврата, но е натоварен и с убийството на Хитлер…

Премиерна дата в България: 06 февруари 2009 г.
Производител: United Artists,Achte Babelsberg Film, Bad Hat Harry Production
Световен разпространител: 20th Century Fox
Оригинално заглавие: „Valkyrie”
Националност: САЩ
Световна премиера: 25 декември 2008 г.
Времетраене: 121 мин.
 
Режисьор: Браян Сингър                                         
В ролите: Том Круз, Кенет Брана, Бил Наи, Том Уилкинсън и други.

Филмографии :

Том Круз: „Тропическа буря”, „Офицери и пешки”, „Мисията невъзможна 3”, „Война на световете”, „Съучастникът”, „Последният самурай”, „Специален доклад”, „Ванила скай”, „Мисията невъзможна 2”, „Магнолия”, „Широко затворени очи”, „Джери Макгуайър”, „Мисията невъзможна” и много други.

Кенет Брана: „Хари Потър и стаята на тайните”, „Този див, див запад”, „Теория на летенето”, „Знаменитости”, „Франкенщайн”, „Хамлет”, „Отело”, „Много шум за нищо” ,”Хенри V” и други.

Бил Наи: „Подземен свят: възходът на върколаците”, „Карибски пирати: На края на света”, „Горещи палки”, „Записки по един скандал”, „Карибски пирати: Сандъка на мъртвеца”, „Подземен свят: Еволюция”, „Вечният градинар” и други.

Том Уилкинсън: „Рокенрола”, „Майкъл Клейтън”, „Мечтата за Касандра”, „Последната целувка”, „Дяволът в Емили Роуз”, „Батман в началото”, „Една добра жена”, „Блясъкът на чистия ум”, „Ако само”, „Момичето с перлената обица” и други.

* * *

Вижте още:
"Ние искахме да убием Хитлер" от Филип Фрайхер Фон Бьозелагер

Сподели в: