Предстои премиера на сборника разкази "Балкански ветрове" на Ина Крейн

На 27 март 2009 г. от 18.30 часа в Народно читалище "Николай Хайтов" (срещу хотел"Плиска") ще се състои представяне на сборника къси разкази "Балкански ветрове" на Ина Крейн.

На крилете на Балканските верове ще пътувате във времето и пространството чрез обикновените необикновени истории на малките големи герои от сборника. Много истини за красотата, мечтите и болките на Балканската душа ще докоснат вашата, ако сте част от онова разкъсано някога Божествено цвете, което само добротата, прошката, милостта и любовта могат да съживят в студения компютърен век.

Малки чудеса се случват всеки ден, ако много ги искаме. Всеки разказ от сборника убеждава в това. Намерете своята история в него. Своето парченце светлина. Своето малко чудо. Своята глътка любов. Заслужава си.

"Тази книга е за продължаващия през целия 20 век (и вече различен днес, но незавършил) Разговор за Другостта, за нашето отношение към нея. Предизвикателството е живо – след илюзията, че обществото ни е толерантно към различните и ги приема, имаме нужда от точно такива послания – че Обичта ще ни сближава, че винаги Нейната История е най-значимата, че няма да се върнем във времената, когато господ е ходел по земята, но можем да се надяваме, че падналите влюбени ангели все още са тук…"
Павлина Иванова

За Ина Крейн:
Ина Крейн е поетичен псевдоним на Илияна Каракочева. Завършила е Българска филология в Софийски университет „Свети Климент Охридски”, след това – специализация Социолингвистика и Английски език и литература в Пловдивски университет” Паисий Хилендарски”. 

Тя има издадени две детски книжки – „Хей, здравей” на ИК ”Гуторанов и син” и „Рисувай с мен” на издателство ”ФЮТ", една кулинарна на издателство „Гуторанов и син” и една поетична книга за възрастни „Време за възкръсване” на издателство „Роксана”. Член е на литературен клуб „Буквите” и публикувам разкази, стихове и рисунки в сайтовете „Буквите”, „Откровения”, Blog.bg, Avtori.bg.

Корицата на книгата е дело на Ина Крейн. "Балкански ветрове" няма корична цена, тъй като авторката е решила да я предоставя като подарък на приятели и всеки, който прояви интерес към сборника.

Сподели в: