Предстои премиера на книгата на Надя Топалова "SOS"

На 30 март от 19.00 ч. в Сатиричен театър "Алеко Константинов" ще се състои премиерата на книгата на Надя Топалова "SOS".

"SOS" не е криминална книга, а разказва за паметта, детския театър, детската душевност и още нещо… много лично. В нея актрисата, любимка на поколения зрители, споделя своя творчески и житейски път, без грим и помпозна приповдигнатост, а с цялата радост и болка на чувствителното си сърце. Острата й социална сетивност препраща към читателя тревогата за изгубените ценности, за бездуховността, обземаща обществото и отговорността, която носим пред нашите потомци.

Ето откъс от книгата:

"Очите се затварят, но сънят все не идва. Мозъкът непрекъснато работи. Мозъкът е отделен свят и може да създаде от себе си рай от ада и ад от рая… Паметта е като къща. Къща на спомените. С многобройни долапи, гардероби, скринове, шкафове с безброй чекмеджета. И всяко ревниво пази по един скъп спомен от живота на човека, който го отпраща назад във времето. А мислите са като тирани, които все се връщат и ни измъчват. Те са като филмова лента, в която е запечатан целият ни живот. С радостите и скърбите…Сядам в леглото. Взимам химикалката и… филмовата лента на една влюбена в живота и в работата си жена започва да се върти пред мен”…

Издателство "Захарий Стоянов"
Корична зена: 9.00 лв.

Прочете интервю с Надя Топалова: Написах книгата "SOS" с много любов и болка

Сподели в: