Представят филмите от София филм фест в Стара Загора за трети път

С филма на Людмил ТодоровМиграцията на паламуда” стартира представянето на заглавията от София филм фест в Стара Загора на 17април. Третото издание на София филм фест е с най-добрата програма до сега. Това каза при представянето й в Стара Загора актьорът Стефан Вълдобрев – лице на изданието.

„За Стара Загора е важно това да се случва. Амбицията ни е в следващата година изданието да тече паралелно със същата рекламна кампания, както и в останалите градове – София, Пловдив, Варна и Бургас”, каза на пресконференция по този повод зам.-кметът на община Стара Загора Ваня Сотирова. „Подбрали сме най-доброто от София филм фест, избрали сме и най-добрите от българските филми”, увери от името на организаторите Светлана Дамянова.

В рамките на 5 дни зрителите ще видят 9 игрални филма, както и селекция от късометражни филми. Цената на билета е 4 лева, като Община Стара Загора поема разликата до реалната им стойност. Прожекциите ще бъдат в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” от 17 до 22 април 2012.

Първият от филмите, който ще видят старозагорци е „Миграцията на паламуда” на режисьора Людмил Тодоров на 17 април от 18.30 часа. Зрителите ще могат да гледат още нашумели български заглавия като „Кецове”, „Аве” и др.

Още по темата:

Културен афиш на Община Стара Загора 16 – 27 април

Сподели в: