Представят творбите на Женевиев Гоклер и Мотомичи Накамура в София 01 – 22 юни 2012

На 2 юни, събота, от 19.30 часа е откриването на изложбите на Женевиев Гоклер и Мотомичи Накамура в галерия – книжарница София Прес, на ул. “Славянска” 29 в София.

Изложбите се представят в рамките на Sofia Design Week и ще могат да се посетят във времето: 01 – 22 юни 2012 година.

Женевиев Гоклер – Илюстрации
• ИЗЛОЖБА ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН
• 1- 22 ЮНИ
Световноизвестният артист, илюстратор и арт директор от Франция Женевиев Гоклер ще изнесе лекция на форума на Sofia Design Week. Паралелно с това, тя ще представи и изложба със селекция от принтове на свои илюстрации.
Женевиев Гоклер е работила за звукозаписни компании като лейбъла на Лоран Гарние и St Germain – F Communications, както и за артисти като Dimitri from Paris, Pierre Henry и Sparks. Сред списанията, за които е правила илюстрации са британския Vogue и японския Le Figaro, а сред търговските марки, които са използвали уникалния й стил са Yves Saint Laurent, Renault, Bourjois, Coca-Cola, Skype, PlayStation, Orange, o2 Germany, Adobe. Портфолиото й съдържа още видеоклипове, късометражки, арт проекти, книги, предмети, играчки и промо-графики за френско-германския канал Arte.

Мотомичи Накамура – Passerby
• ВИДЕО ИНСТАЛАЦИЯ
• 1 – 22 ЮНИ
Мотомичи Накамура е роден и израснал в Япония. В САЩ пристига на 16-годишна възраст. Завършва университета по дизайн Парсънс през 1996 г. Мести се в Еквадор през 1998 г., но три години по-късно се връща в Ню Йорк, където живее и работи и до днес.
Мотомичи снима музикални клипове (например за The Knife), рисува на платно и се изявява като VJ. Повлиян от японския си произход той създава хумористична, дори детинска естетика, която е в контраст с често тревожния характер на творбите му. Видимо е и повлиян и от мексиканската и латиноамериканска култура, градската култура, класическата митология, садо-мазохизма и криптозоологията. Излагал е творбите си в музеи в Ню Йорк, Бразилия и Москва. Гастролирал е като VJ в Утрехт и Единбург. Работил е по многобройни телевизионни реклами, видео клипове, илюстрации и проекти за клиенти като MTV Networks и Vodafone.
Минувач е видеоинсталация на три екрана. На тях се върти анимация, вдъхновена от ситуация, позната на всички ни – стоим до прозореца и наблюдаваме как хората навън бързат да се приберат след работа. Постепенно съзнателното отстъпва място на подсъзнателното, връзката с реалността изтънява и ни завладяват фантазиите и фрустрациите, които таим дълбоко в себе си.

Сподели в: