Представят най-голямата мрежа за уърлд и етно музика в света у нас на 22 септември

На 22 септември, от 13:00 часа най-голямата мрежа за уърлд и етно музика в света WOMEX ще бъде представена от организаторите си за първи път в България на MusicPRO в Интер Експо Център София.

Събитието ще се състои в рамките на ON! Fest 2012 в конферентната зала на първата българска музикална конференция MusicPRO. По този повод у нас ще пристигнат Гиоргос Маркакис – член на управителния съвет на WOMEX 2012, Матула Кутсари – мениджър на WOMEX Balkan Network и представител на Община Солун.

Делегацията ще представи WOMEX ‘12, ще се срещне с музиканти, журналисти и музикални професионалисти и ще участва в дискусия с въпроси и отговори с всички присъстващи. Специална част от WOMEX Get-Together ще бъде кратък концерт на единствения български музикален проект, който тази година ще участва в шоукейс програмата на WOMEX – Kottarashky & The Rain Dogs. Групата ще свири освен на специалната фокус сцена Club Globalkan на WOMEX, посветена на балканската музика.

Тази година събитието за първи път ще се проведе в Източна Европа – в Солун, Гърция от 17 до 21 октомври. Стартирал от Берлин и пътуващ в цяла Европа, миналогодишният WOMEX се състоя в Копенхаген, Дания през октомври 2011 и включваше над 2250 делегати от над 90 страни, 700 изложителя, конференция и шоукейс с над 60 концерта на 6 сцени.

Освен WOMEX Get-Together, в рамките на два дена първата българска музикална борса MusicPRO ще включва концерти на повече от 20 млади групи, лекции, работилници и дебати в конферентния модул и базар, където професионалисти от музикалната индустрия ще могат да купуват и предлагат продукти и услуги.

Сподели в: